Concertagenda De Duif
Zondagmiddag lunchconcerten
12:00 - 13:00 uur

 
 

Op de laatste zondag van de maand presenteert de concertcommissie van De Duif het Talent van de maand

 
 

ALEXANDER DROZDOV

  zondag 29 mei a.s.:

speelt : R. Schumann Fantasie op. 17 

kijk ook op: www.drozdov.nl

Alexander Drozdov (Moskou, 1979) studeert sinds september 2003 aan het Conservatorium van Amsterdam bij Willem Brons.   Alexander onderscheidt zich van andere jonge Russische pianisten door zijn artistieke openheid en belangstelling voor de westerse benadering van werken uit de klassieke muziek.

Alexander studeerde aan de beroemde Gnessin Academie te Moskou bij de - ook in Nederlandse vakkringen zeer bekende en gerespecteerde pianist/pedagoog - Professor Vladimir Tropp. Alexander behaalde aldaar in 2002 het einddiploma voor solo-spel, kamermuziek en begeleiding. Daarna werd hij geselecteerd om een jaar in Amerika te studeren aan het Kansas City Conservatory of Music bij Robert Weirich. In de tussentijd bezocht Alexander tal van Masterclasses waar hij studeerde bij bekende pianisten/pedagogen als John O'Conor, Alexander Volkov, Victor Derevianko en Willem Brons. Hij trad reeds op in tal van bekende en prestigieuze zalen als de Rachmaninoff zaal van het Moskou's Conservatorium alsook meerdere malen in Israël.

Ook werd hij reeds gevraagd als solist bij verschillende orkesten zoals het USSR Staats Symfonie Orkest, het Staats Orkest van Moskou alsook het eigen orkest van het Gnessin-instituut waarmee hij met veel succes het eerste pianoconcert van Johannes Brahms uitvoerde. Alexander Drozdov was prijswinnaar in allerlei concoursen in Rusland zoals het Rubinstein concours te Moskou en de Association “Classical Heritage” eveneens te Moskou. In het kader van de Internationale Masterclass Piano gaf Alexander in augustus 2002, 2003 en 2004 een zeer geslaagd recital in de Grote Zaal van Cristofori.

 

Darragh O Neill

guitar

zondag 27 maart 2005:

Dublin born guitarist Darragh O Neill enjoys a varied
career in music which includes performing, teaching,
and arranging new works for solo guitar.

He has made numerous TV appearances in Britain and
Ireland with such acts as... Decca recording artist
Russel "The voice" Watson, West-end sensation Michael
Ball, Australia's Vanessa Amorossi, and Spain's Enrico
Iglesias.

Darragh was educated in London where he studied with
Professor Carlos Bonnel at the Royal college. Darragh
earned both his bachelor and masters degrees in music
performance at LCM Thames Valley University. Upon
graduation he received the Louis Krasner award for
most outstanding final string recital.

This year Darragh is recording works for his forth
coming CD of baroque classics.

In addition to teaching his beloved students,
Darragh's favourite pastimes include eating chocolate,
playing snooker(badly),and running(when its not too
cold!)

Darragh will be performing works by, among others,
J.S.Bach, Albeniz, and John Tavener.

 

 

 

 

 

Anastasia Goldberg

piano - recital 

 

zondag 30 mei

 

Sinds de opening is het monument niet alleen onderdak voor de wekelijkse kerkdiensten, maar biedt het o.a. ook een vrij podium voor talentvolle, jonge musici.

Op zondag 30 mei (1e Pinksterdag) treedt een befaamde Russische pianiste Anastasia Goldberg op.

 

Anastasia kreeg haar eerste pianolessen al toen ze 5 jaar oud was in Yekaterinaburg, gelegen in het Oeral gebergte. Al snel bleek, dat zij zo zeer getalenteerd was, dat ze werd toegelaten op de speciale muziekschool van het Mussorgsky Staatsconservatorium waar ze les kreeg van Irina Renova. Van een leeftijd van 10 tot 15 jaar oud speelde ze elk jaar pianoconcerten begeleid door een groot symphonie orkest van de voormalige Sovjet Unie. In het jaar 2000, ontving ze, na het studeren met Valerij Shkroupa, prijswinnaar van de Franz Liszt competitie in Bulgarije, haar diploma van het Mussorgsky Conservatorium als soliste, docente en concertbegeleider. In 2002 zette ze haar studie voort met Alexander Makarov bij het Noord Nederlands Conservatorium in Groningen.

In 1998 won Anastasia Goldberg de Grote Prijs van de National Music Competition van de Oeral en Siberie regionen. Twee jaar later, in april 2000, won ze de hoog aangeschreven International Piano Competition van San Sebastian in Spanje. Momenteel geef ze regelmatig recitals in Rusland, Spanje, Frankrijk en Nederland.

 

Op zondag 30 mei treedt Anastiasia op tijdens een lunchconcert in De Duif, om 12.00 uur. Zij speelt o.a. werken van Schubert. Het concert is gratis toegankelijk.

 

Anna Yedigaryan

piano  

 

zondag 25 april

Zondag 25 april a.s. vindt in De Duif weer het maandelijkse talent-van-de-maand-concert plaats. Jonge, talentvolle musici betreden elke laatste zondag van de maand het muziekpodium van De Duif aan de Prinsengracht 756. Zondag 25 maart treedt op de befaamde Armeense pianiste Anna Yedigaryan. Zij speelt werken van Bach, Haydn, Liszt en Debussy.

 

Anna Yedigaryan werd in 1981 geboren in een muzikaal gezin en al op de Tschaikovski Special Music School maakte de getalenteerde Anna indruk. Op 20-jarige leeftijd studeerde zij met hoge cijfers af aan het conservatorium. In 2001 begon ze een gespecialiseerde studie aan het Conservatorium van Amsterdam. In binnen- en buitenland werkte ze mee aan (solo-) concerten en ook in kamerorkest-verband. Elk concert van Anna Yedigaryan is een muzikaal feest!

 

Het zondagmiddag-lunchconcert begint om 12.00 uur en is gratis toegankelijk. Na afloop is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.

 

Vanessa Vromans - viool 

 

zondag 28 maart

 

Vanessa Vromans werd geboren in 1977 te Curaçao en begon viool te spelen
toen ze 6 was. In Australië heeft ze concerten gegeven als soliste met het orkets Musica da Camera en de tweede prijs gewonnen in een kamermuziek wedstrijd met haar
pianotrio.

In 1995 kwam zij naar Nederland. Zij studeerde eerst in Maastricht bij Nilla
Pierrou en Andre Getler. In 1997 heeft zij les gehad van Joshua Epstein in
Saarbrucken en in 1998 ging zij naar de klas van Misha Furman (de tweede
violist van het Daniël kwartet) in Rotterdam. Tegelijkertijd ging ze Tango
studeren op de Wereldmuziek afdeling.
Vanaf 2001 zit zij in de klas van Benzion Shamir (de eerste violist van het
Daniël kwartet). Kwartet lessen volgt zij bij Itamar Shimon. In 2001 heeft
Vanessa het Animus Kwartet opgericht en samen hebben ze masterclasses van
het Brodsky Kwartet gevolgd als deel van het Gergiev festival. Zij treed
regelmatig op met haar kwartet binnen Nederland en in December afgelopen
jaar hebben ze een aantal concerten in Spanje gegeven. Afgelopen jaar
studeerde Vanessa af als Docerend Musicus en zij gaat dit jaar verder
studeren voor het kamermuziek diploma.

Zij wordt begeleid op piano.

Programma:
Sonata Nr.1 BWV 1001 g kl.   J.S. Bach (1685-1750)
Adagio
Fuga (Allegro)

Sonata in c kl. op.4         Francesco Geminiani (1687-1762)
Largo
Allegro moderato
Siciliana
Allegro

Sonata voor viool en piano    Leos Janacek (1854-1928)
Con moto
Ballada
Allegretto
Adagio

 

Carolina Estrada

zondag 29 februari

Het lunchconcert wordt verzorgd door de talentvolle violiste Carolina Estrada.

Catalan pianist born in 1979. She started her studies at the age of 6 in the "Liceo Conservatory of Music" in Barcelona and after that she moved to Holland to study in the "Conservatorium van Amsterdam" where she got the Bachelor Degree of Music recently .

  Her musical development has been influenced by important musicians in Spain and in Holland. Among them Ramon Coll, Michel Wagemans,Ilze Graubin and Matthijs Verschoor. She has joined several chamber music projects and lieder studies with Dido Keuning and Udo Reineman.She has participated in the ‘oude muziek festival' in Amsterdam, performing with historic instruments in the masterclasses of Prof. Paul Badura-Skoda in 2001, and Prof. Malcom Bilson in 2002.

  Her concertistic activity combines solistic performance as well she has played with orquestra and chamber music. She has given concerts in several countries in Europe (Spain,Holland,Switzerland,Italy and Germany).

  Carolina Estrada has been awarded in several competitions in Catalonia and has the 1rst prize for the best performance in Contemporary Catalan Composers in Berga. She has been finantialy supported by the Barcelona University, “Agusti Pere I Pons Foundation” for the years 2001-2002 and 2002-2003. Nowadays has a scholarship from the Erasmus/Socrates program for the year 2003-2004.

  She has edited a Cd recording of Russian music works for two pianos with his Professor in the Amsterdam Conservatory and she is preparing for the recording of a second Cd, performing "Pictures at an exhibition" for two pianos which will be avaliable for the next Spring.

  At this moment Carolina Estrada is on the Master Studies(exchange program) with Prof. Laszlo Simon in the Hochschule für Musik,Berlin.


                                                   [ Naar Boven ]

Talent-van-de-maand december:

AAD HOC KOOR

zondag 14 december a.s.

In december wijken we af van de reguliere talent-van-de-maand serie, omdat we dan een speciaal jubileumconcert presenteren.

Evenals vorig jaar is het Aad Hoc Koor in december  te gast !

Ofwel: 80 talenten op het podium !

 

Het Aad Hoc Koor presenteert:

 

 REQUIEM van Fauré   -   in DE DUIF .

Het koor o.l.v. dirigent Aad Veldhuis richt zich vooral op goede - meestal niet al te eenvoudige - oude en moderne vier- tot achtstemmige muziek; de klassieke periode wordt doorgaans overgeslagen. Voorwaarde voor stukken die zij in het repertoire opnemen, is dat er veel aan te ontdekken en te beleven valt. Zo kunnen behalve Debussy componisten als Gesualdo, De Rore, Liszt, Rachmaninov, Duruflé en Louis Andriessen in het algemeen op hun warme belangstelling rekenen. Over warm gesproken: Frans, Engels en Latijn blijken de talen te zijn waarin zij het liefst zingen, al deinzen ze niet terug voor een mooie Russische vesper of een aangrijpende Duitse klaagzang.

Het (kamer-)koor telt doorgaans ca. 20 leden.

Het koor bestaat dit seizoen alweer 10 jaar! Met diverse bijzondere concerten vieren zij dit jaar hun tweede lustrum.

10 Jaar geleden ging het koor van start als een ad-hoc koor en dit werd onder de bezielende leiding van Aad Veldhuis al gauw: het Aad Hoc koor.

Echter: dit seizoen keren ze eigenlijk ook weer een beetje terug naar de oude naam: ad-hoc. Waarom??

Het koor koos als speciaal jubileumproject het befaamde Requiem van Fauré. Daarvoor hebben zich talrijke gastzangers/zangeressen aangemeld, zodat het koor voor deze speciale Requiem-uitvoering (idem: zaterdag 13 in de Dominicus) maar liefst bijna 80 leden telt !

Tijdens het concert in De Duif wordt het koor o.l.v. Aad Veldhuis begeleid door Irina Antonova op de vleugel.

Speciale solisten: Judith van Wanrooij en Paul Kemme.

Uitgebreide info over dit koor treft u aan op hun website: www.geocities.com/AadHoc/

Het concert begint om 12.00 uur; inloop vanaf 11.30 uur. Toegang gratis: na afloop collecte ter bestrijding van de onkosten.

Het concert op de laatste zondag van december vervalt ivm. de feestdagen.

Het eerstvolgende talent-van-de-maand-concert is dan weer ultimo januari .

Hieronder enkele foto's die een impressie geven:

     
       
     
       
     
       
     
       
     
       
 


[ Naar Boven ]

 
   
   
RG 2005-05-10 | © copyright 'De Duif', Amsterdam | deduif@xs4all.nl