Diana over: Vrouwen en spiriualiteit.
 
 

 
 

 

         
 

 

Kampen, 2 mei 2005

 

Op vrijdag 10 juni aanstaande verschijnt bij Uitgeverij Ten Have De weg naar binnen. Over vrouwen en spiritualiteit , geschreven door Christina Feldman .

 

Inhoud

Religieuze stromingen worden vanouds gedomineerd door mannen. Zonder die tradities de rug toe te keren, roept Feldman vrouwen op de blik naar binnen te richten. Zo kunnen ze zichzelf bevrijden van opgelegde patronen en échte veranderingen doormaken.

 

Een oude boeddhistische non vertelde ooit aan Christina Feldman dat ze hoopte als man te reïncarneren. Dan pas zou ze de verlichting kunnen bereiken. Feldmans hart brak, zo schrijft ze in De weg naar binnen . Ze gaat in op thema's als mythes over vrouwelijkheid, alleen zijn, verbondenheid en heelheid. Dat doet ze aan de hand van persoonlijke verhalen van vrouwen en beschouwingen over diverse spirituele tradities. Bij elk thema geeft ze ook een meditatieoefening.

 

Presentatie

Auteur Christina Feldman brengt 10 juni een bezoek aan Nederland. Zij neemt het eerste exemplaar van De weg naar binnen in ontvangst. De boekpresentatie vindt plaats in de Singelkerk (Singel 452) te Amsterdam. Het programma ziet er als volgt uit:

 

19.30 uur:   Ontvangst met koffie/thee

20.00 uur: Fenja Heupers: Belangrijke vrouwen in het vroege boeddhisme

Fenja Heupers is godsdienstwetenschapper, heeft Buddhist Studies gestudeerd aan Naropa Universiteit in de VS en is meditatieleraar in de Shambhala-traditie

20.30 uur: Diana Vernooij: Wakkere vrouwen in diverse spirituele tradities.

Diana Vernooij is redacteur van Vorm & Leegte voorganger Oecumenische Basisgemeente de Duif en coördinator project Vrouwen emanciperen vanuit de Islam, zie ook www.dianavernooij.nl

21.00 uur: Jotika Hermsen overhandigt eerste exemplaar aan Christien Feldman

Jotika Hermsen is meditatieleraar in de Vipassana-traditie; zij werd onlangs onderscheiden met de Outstanding Woman in Buddhism Award van de VN

21.15 uur:    Christina Feldman: Waarom ik De weg naar binnen schreef'

          Tevens gelegenheid tot het stellen van vragen

21.30 uur:   Borrel

 

De voertaal van de boekpresentatie is Engels. De toegangsprijs is vijf euro (inclusief koffie/thee en een drankje achteraf). Men kan zich tot 1 juni 2005 opgeven via info@uitgeverijtenhave.nl .

 

Met vriendelijke groet,

 

Daphne Jongerius

 

djongerius@uitgeverijtenhave.nl

038-3392517 of 06-20302962
 
       
  kijk ook op: www.dianavernooij.nl
       
   
       
   
       
       
 

Diana's "Hoofdpagina" |

 
 

RG 2005-05-25 | © copyright 'De Duif', Amsterdam | deduif@xs4all.nl