Levend midden

Alles over de Vastenserie 2010:

 

 
   

Klassiek palmpasen in een modern jasje

In navolging van de kinderkerstviering, waarop wij ook dit jaar weer vele enthousiaste reacties kregen, hebben wij onze aandacht nu gericht op een andere klassieke kinderviering: Palmpasen.
Dit vindt plaats op zondag 28 maart aanstaande. Om 10.15 uur zijn de kinderen welkom in de kerk. We beginnen met een korte uitleg wat er zal gebeuren en studeren samen we een lied in met het koor. Daarna gaan de kinderen naar een aparte zaal om palmpasenstokken te maken. De ouders/ grootouders/ begeleiders kunnen kiezen om in de viering te blijven of met de kinderen mee te gaan.
Om ca. 11.15 uur komen de kinderen in een feestelijke optocht, met hun palmpasenstokken de kerk in en vloeit het vieren van palmpasen tussen kinderen en volwassenen samen.

Palmpasen is een oude traditie binnen de kerk, waarbij de intocht van Jezus in Jeruzalem wordt gevierd. Het maken van palmpasenstokken en het houden van een optocht is hier onderdeel van. In de tijd van Jezus gooiden omstanders ook nog doeken als rode loper voor Jezus uit. Wij willen zoiets ook doen in de kerk. Daarom graag ook grote doeken meenemen waarmee we een rode loper voor de kinderen kunnen leggen.

Voor meer informatie: Marian van der Meer en Catrinus Mak (in De Duif op zondag of via de mail: kindernevendienst.deduif@xs4all.nl)
Opgave: Uiterlijk woensdag 24 maart via dit mail-adres onder vermelding van het aantal en de leeftijd van de kinderen.

Wij zien uit naar een bijzondere palmpaasviering met jullie!

Catrinus Mak en Marian van der Meer

 

Meer over Vasten en Advent in De Duif, klik hier voor alle informatie


   
   
RG 2010-03-12 | © copyright 'De Duif', Amsterdam | deduif@xs4all.nl