BBN / Basisbeweging Nederland

 
 
 
  | Agenda | Overzicht Nieuwsbrieven | Informatiepagina BBN |  
   
 

BBN Voorstel beleidsplan 2005-2007

 

DOELSTELLING VOOR 2005-2007

  1. In deze periode willen we proberen zichtbaar te maken (met en naast anderen) hoe er aan de basis beweging is en dat er aan de basis beweging is. Dat kan gaan over de basis van de kerken gaan, over de basis van de samenleving en over de basisbeweging in engere zin, te weten onze vereniging.
  2. Voor dit doel willen we helder krijgen welke de voor ons meest geëigende media zijn om aan dat doel te werken. Er zijn initiatieven genomen voor een eigen website. In een eigen website kan enkel al door een goede manier van linken veel basisbewegen onder de aandacht worden gebracht.
  3. De “oude” groepen die nu deel uitmaken van de vereniging, willen we in contact brengen, uitbreiden met de actuele georganiseerde basis en onderzoeken welke vormen van samenwerken zonder te veel extra investering voor beide zijden vruchtbaar kunnen zijn.
  4. Uiteindelijk willen we nieuw definieren wat basisbeweging is, die weer actiever op de kaart zetten en verbreden. Eén aandachtsveld daarbij zal zijn om op een groeiend aantal plekken in plaatselijke en regionale Raden van Kerken vertegenwoordigers te krijgen uit basisinitiatieven die via de gesettelde kerken die plek niet krijgen.

 

 

DE WEG NAAR HET DOEL IN FASEN:

 

2005:

  1. ontwikkelen van een eigen website, waar enkele malen per jaar de Basisbeweging een eigen standpunt formuleert; waar gelikt wordt naar actie-pagina's, naar kritische nieuws-pagina's, naar basisinitiatieven in brede zin.
  2. Veldverkenning doen naar basisorganisaties die partner kunnen zijn en met wie we de plek in de Raad van Kerken kunnen delen. Zover in ons fysieke vermogen ligt netwerken met basisorganisaties en netwerken van basisorganisaties.
  3. Werken aan de plaatsbepaling van de Basisbeweging inde Raad van Kerken.

 

2006:

  1. voortzetting van wat in 2005 werd gestart.
  2. Initieren van een basisprijs. Hiertoe werken aan een omschrijving van kandidaten, een selectieprocedure opzetten en een selectieteam benoemen.
  3. Werken aan een geactualiseerd profiel van Basisbeweging, onszelf opnieuw definieren op basis van gegroeide contacten buiten onze kring. Daartoe zullen we opnieuw in kaart brengen wat de huidige samenleving voor basisinitiatieven nodig heeft, om daarmee de richting aan te geven waarin we partners zoeken, en van waaruit we onszelf willen blijven informeren.
  4. Op zoek gaan naar de internationale basis, contact opnemen met nog bestaande basisgroepen en mogelijk ook met bestaande andere basisnetwerken.

 

2007:

  1. Werken aan de verbreding van de basis. De merknaam basisbeweging waarmee we ons enkele rechten hebben verworven, delen met een groter netwerk van basisinitiatieven waarin we herkennen wat ons ooit bijeenbracht. Mogelijk herkennen we het elders inmiddels meer dan onder onszelf. De eigen krachten zijn immers behoorlijk tanende.
  2. Uitreiken van de basisprijs.
  3. Een basisdag houden met het oog op de dan geldende actualiteit en noodzakelijk netwerken. Er zijn dan bijvoorbeeld verkiezingen.
  4. De verbreding van de basis stabiliseren door formalisering van samenwerkingsverbanden. Platform van basisorganisaties of zo.

 


 
 
| Naar boven | Agenda | Overzicht Nieuwsbrieven | Informatiepagina BBN |
 
 
 
 

| © copyright BBN, Utrecht | basis@antenna.nl | RG 2005-05-04 |