Jos' bijdragen , viering 17 november 2002
 
 

Voorgangers: Jos Brink, Lector: Yvonne van der Velde

Doop van Dieudonné

 
         
 

Lezingen


         
       
 

Overweging - samenvatting

Het verhaal van de talenten staat vandaag centraal en bovendien vieren we de doop van Dieudonné, die als een godsgeschenk aan haar ouders Mildred en Rob is gegeven. Ook de meters Liesbeth en Lies van harte welkom.

De parabel van de talenten is geen dictaat, maar een stimulans om de samenleving te winnen voor het goede. Wie zijn geloof beleeft omwille van het welzijn van de ander, keert als een rijk mens weer. Voel je verantwoordelijk voor de ander en voor jezelf.
Deze parabel is een stimulans voor ons als rentmeesters van de oude aarde om alert en ondernemend te zijn, beelddrager van de eeuwige.

Deze week werd de Duif officiëel heropend en gisteren was er feest voor de kinderen. Er kwam weer eens een echte bisschop in de Duif: Sinterklaas. Hoe goed is het onze kinderen te leren delen in het goede, het goede dat uitdeelt en liefde geeft. Hoe mooi is het om ze later de nuances te leren; het verhaal van gerechtigheid en vrede, het verhaal van het waarderen van elkaars anders zijn, het verhaal dat alle mensen uniek en waardevol zijn. Ooit, eens zal God zien, dat het eindelijk eindelijk goed is.

“Om liefde gaan wij een leven”, dat is straks het dooplied dat we voor Dieudonné met elkaar zingen.
.

       
       
 

| Archief/Bijdragen | Archief 2002 | Jos' "Hoofdpagina"Gastvoorgangers |

 
 

FV 21-01-2003 | © copyright 'De Duif', Amsterdam | deduif@xs4all.nl