Cees Blaauw 'Hoofdpagina'
 
     
       
 

De vaste bezoekers kennen mij wel van onze zondagsvieringen. Ik zing in het koor en verzorg ook de boekjes die bij de dienst worden gebruikt. 's Maandagsavonds bezoek ik praktisch altijd de liturgische bijeenkomsten en daar is het eigenlijk begonnen. Niet alleen lezen en luisteren naar de teksten en hoe anderen daarover denken, maar zelf meedoen, meezoeken naar wat er achter de schriftregels staat of wat er mogelijk wordt bedoeld.

Een theologische opleiding heb ik niet gevolgd, veel van mijn godsdienstige kennis heb ik opgedaan in het ziekenhuis in Purmerend. Ruim 11 jaar heb ik, net als hier, de liturgieboekjes verzorgd en in die jaren heb ik vele gesprekken met de ziekenhuispastor gevoerd. En nu, na al die jaren, ben ik zover dat ik zelf uitleg wil geven van wat wij in de schrift lezen.

Het schriftwoord van ruim 2000 jaar geleden, en de woorden van het Oude Testament zijn nog ouder, een plaats mogen geven in onze samenleving. Dat is geen gemakkelijke taak of opdracht, maar wel een grote uitdaging om te mogen doen.

       
       
 

 

| Voorgangers |
 
 

FV 2007-09-12 | © copyright 'De Duif', Amsterdam | deduif@xs4all.nl